Focused on the patient/family experience and integration with the existing Hospital campus, the design of Reading Hospital’s new 465,000 SF 7th Avenue building turns the site and program challenges into opportunities for connectivity, enhanced green space and advanced medical care. Fully 72% of the project footprint is covered by an accessible green roof and part of a two-acre public garden. The change in grade of the sloping site provides a perfect opportunity to integrate the lower levels of the building with the topography. The large footprint – 110,000 SF dedicated to surgical services – is partially contained beneath the vast network of green spaces accessible to patients, visitors and staff. A patient tower rises from this landscaped plinth and connects to existing adjacent buildings to complete a major public circulation axis extending across the campus. The new facility maximizes daylighting and takes advantage of views of the neighboring public gardens and art museum.

in::sync media recently completed the fly around of the new building under construction.